nazovi:  098 176 3103   |   piši na:  [email protected]

ZA PRAVILNI PRIKAZ VALUTE, MOLIMO DA IZBRIŠETE PREDMEMORIJU (CACHE), KOLAČIĆE I POVIJEST PRETRAŽIVANJA.

DJ oprema

Zanima li Vas DJ oprema? 

Pronađite sve što Vam je potrebno za izvođenje u klubu, baru ili vrtnoj zabavi.

DJ oprema

DJ oprema koju koriste DJ-evi omogućuje im reprodukciju više izvora snimljene glazbe i njihovo miksanje kako bi stvorili glatke, neprimjetne prijelaze i jedinstvene aranžmane pjesama. Važan alat za DJ-eve je specijalizirana DJ mikseta, mali mikser zvuka s funkcijama crossfadera i cue tipki. Crossfader omogućuje DJ-u miksanje ili prijelaz jedne pjesme na drugu. Cue tipke ili prekidači omogućuju DJ-u preslušavanje izvora snimljene glazbe u slušalicama prije nego što ga reproducira publici. Preslušavanje glazbe u slušalicama pomaže DJ-u izabrati sljedeću pjesmu koju želi pustiti, premjestiti pjesmu na željeno početno mjesto i poravnati taktove dvaju pjesama u normalnim situacijama kada ne koristi tehnologiju automatske sinkronizacije. Ovaj postupak osigurava da će se odabrana nova pjesma dobro uklopiti s glazbom koja se trenutno reproducira. DJ-i mogu ujednačiti taktove oba glazbena izvora kako bi olakšali stvaranje glatkog prijelaza s jedne pjesme na drugu. Ostala oprema može uključivati ​​mikrofon, vanjske efekte kao što su reverb i elektronska glazbala, npr. elektronski bubnjevi i sintisajzeri.

Napredovanjem glazbene tehnologije počela se pojavljivati ​​razna nova DJ oprema za reprodukciju i miksanje glazbe koja se i danas vrlo često koristi. Tradicionalno, DJ-i su koristili dva gramofona spojena na DJ miksetu za miksanje glazbe s vinilnih ploča. Kada su kompaktni diskovi postali popularan medij za reprodukciju glazbe, za DJ-e su razvijeni specijalizirani visokokvalitetni CD playeri, poznati kao CDJ. CDJ-i mogu zauzeti mjesto gramofona ili se mogu koristiti zajedno s gramofonima. Mnogi CDJ-i, uz CD-e, sada mogu reproducirati i digitalne glazbene datoteke s USB sticka ili SD kartice. Širenjem prijenosnih računala, tableta i pametnih telefona, DJ-i su počeli koristiti softver zajedno sa specijaliziranim zvučnim karticama i hardverom DJ kontrolera. DJ softver možete koristiti zajedno s DJ miksetom ili umjesto miksete.

Gramofoni

Gramofoni omogućuju DJ-ima puštanje vinilnih ploča. Prilagodbom brzine reprodukcije gramofona, bilo podešavanjem tipke za brzinu, bilo manipulacijom ploče (npr. usporavanjem ploče nježnim držanjem prsta na strani), DJ-i mogu prilagoditi tempo različitih ploča tako da mogu svirati istovremeno, bez "sudaranja" ritma ili izvesti glatki, neprimjetni prijelaz iz jedne pjesme u drugu. Ova je tehnika poznata kao beatmatching. DJ-ovi obično zamjenjuju gumenu podlogu na gramofonima, koji održava sinkronizaciju snimke s gramofonom, sa kliznom bazom od filca, koja olakšava ručno upravljanje gramofonom. Pomoću klizne pločice DJ može zaustaviti ili usporiti ploču dok se gramofon i dalje okreće. Gramofoni s direktnim pogonom najprikladniji su za DJ-e, s tim da je Technics SL-1200 najpopularniji model DJ gramofona. Gramofoni s remenskim pogonom su jeftiniji, ali nisu prikladni za DJ-e, jer motor s remenskim pogonom ne voli usporavanje, jer se remen može rastegnuti ili čak i puknuti, oštetivši cijeli gramofon. Neki DJ-i, posebice oni koji izvode hip hop glazbu, premašuju samo miksanje ploča, i gramofone koriste kao instrumente za scratching, beat juggling i druge DJ gramofonske tehnike.

CDJ-i

CDJ-i su visokokvalitetni digitalni media playeri namijenjeni DJ-ima. Često imaju velike kontrolne ploče (jog wheels) i kontrole brzine, koje DJ-ima omogućuju reprodukciju digitalnih datoteka za beatmatching, slično kao što DJ-ovi manipuliraju vinilnim pločama na gramofonima. CDJ-i često imaju funkcije poput loopera i prikaza zvučnog vala, slično kao kod DJ softvera. Izvorno dizajnirani za reprodukciju glazbe sa CD-a, današnji CDJ-i također mogu reproducirati digitalne glazbene datoteke pohranjene na USB stickovima i SD karticama. Neki se CDJ-i također mogu povezati s računalom, na kojem je pokrenut DJ softver, i djelovati kao DJ kontroleri.

DJ miksete

DJ miksete su male miks konzole specijalizirane za DJ-e. Većina DJ mikseta ima mnogo manje kanala od mikseta koji koristi tonski tehničar; dok standardne miksete imaju 12 do 24 kanala za upotrebu u malim prostorima, a miks pultevi u tonskim studijima čak i više (72 i više kanala), osnovne DJ miksete najčešće imaju samo dva kanala. Iako DJ miksete imaju mnoge funkcije kao i kod većih mikseta (klizači, EQ tipke, tipke za pojačavanje, kontrole efekata, itd.), DJ miksete imaju jednu funkciju koja se obično nalazi samo na DJ miksetama: crossfader (poprečni klizač). Crossfader je vrsta fadera koji je postavljen vodoravno. DJ-i koriste crossfader za miksanje dva ili više izvora zvuka. Središte pomaka crossfadera je omjer oba kanala 50/50 (na dvokanalnoj mikseti). Na krajnjoj lijevoj strani crossfadera nalazi se samo izvor zvuka kanala A. Na krajnjoj desnoj strani nalazi se samo izvor zvuka kanala B (npr. uređaj broj 2). Položaji između dvije krajnosti pružaju različite omjere dvaju kanala. Neki DJ-i umjesto analogne DJ miksete koriste računalo s DJ softverom i DJ kontrolerom, iako se DJ softver također može koristiti zajedno sa analognom DJ miksetom.

Slušalice

DJ-i obično koriste kvalitetnije slušalice od onih namijenjenih glazbenim korisnicima. DJ slušalice imaju i druge značajke korisne za DJ-e, poput dizajna koji zvučno izolira zvuk slušalica od vanjskog okruženja (slušalice s čvrstim poklopcima), podesive trake za nošenje i okretne spojnice tako da DJ mogu slušati jednu stranu slušalica dok okreću drugu slušalicu (tako da mogu čuti oba izvora zvuka u omjeru) i zamjenjive kabele. To omogućava DJ-ima kupnju novih kablova za slušalice, ako su istrošeni, oštećeni ili slučajno prerezani. Zatvorene i dovoljno glasne slušalice toplo se preporučuju DJ-ima jer blokiraju vanjsku buku, s obzirom da je okruženje DJ-a obično vrlo bučno.

DJ kontroleri

Za miksanje audio datoteka na računalu, umjesto analogne DJ opreme možete koristiti i DJ softver. Kod miksanja glazbe na računalu, DJ-i često koriste DJ upravljački uređaj (kontroler), koji oponaša raspored dvaju gramofona i DJ miksete za upravljanje DJ softverom, umjesto tipkovnice na prijenosnom računalu ili dodirnog zaslona na tabletu ili pametnom telefonu. Mnogi DJ kontroleri sadrže ugrađenu zvučnu karticu s 4 izlazna kanala (2 stereo para), što omogućava DJ-u upotrebu slušalica za preslušavanje glazbe prije stvarne reprodukcije na glavnom audio izlazu.

Ostala DJ oprema

  • Mikrofon, kako bi DJ mogao predstaviti pjesme i komunicirati s publikom preko zvučničkog sustava;
  • uređaji s efektima kao što su delay, reverb, oktaver, EQ, chorus, itd.;
  • gramofonske glave s više igala, koje omogućuju DJ-u istovremeno sviranje različitih brazdi iste ploče;
  • sampleri, sekvenceri, elektronske klavijature (sintisajzeri), efekt pedale ili ritam mašine;
  • PA sustav ili središnji zvučni sustav (zvučne kutije), obično uključujući niskotonce ili subwoofere (u slučaju snimanja projekata i opremu za snimanje);
  • monitorski zvučnici za kontrolu i slušanje glavnog zvuka (house mix-a) koji se reproducira putem središnjeg zvučnog sustava
Top Seller
POWER DYNAMICS PH510 DJ slušalice POWER DYNAMICS PH510 DJ slušalice

POWER DYNAMICS PH510 su kvalitetne čvrste stereo DJ slušalice sa širokim frekvencijskim odzivom i iznimno oštrom reprodukcijom zvuka.Frekvencijski ras..

40,00€ (301,38 kn) 42,05€ (316,83 kn)

VONYX VDJ25 je dvokanalna DJ mikseta sa ugrađenim 2 x 50 W pojačalom, ulazom za USB stick i SD karticu, bluetooth audio prijemnikom, ulazom za mikrofo..

117,28€ (883,65 kn) 123,45€ (930,13 kn)

FENTON RP115 je gramofon za kućnu upotrebu, s ugrađenim zvučnicima, bluetooth audio prijemnikom i zvučnom karticom koja omogućuje presnimavanje s ploč..

78,84€ (594,02 kn) 82,99€ (625,29 kn)

Prikazano 1 do 3 od 3 (1 Stranica)

E-novosti

* Email:

Ime:

Molimo izaberite vašu grupu interesa

Područja interesa (izaberite jedno ili više)::