nazovi:  098 176 3103   |   piši na:  [email protected]

ZA PRAVILNI PRIKAZ VALUTE, MOLIMO DA IZBRIŠETE PREDMEMORIJU (CACHE), KOLAČIĆE I POVIJEST PRETRAŽIVANJA.
Istina o glazbalima za predškolsku djecu...

Istina o glazbalima za predškolsku djecu...

Istina o glazbalima za predškolsku djecu...

S obzirom da ovo čitate, vjerojatno ste roditelj predškolca koji se pita biste li mu dopustili da svira neki glazbeni instrument...

Laicima se ovo može činiti lakom odlukom, ali kao roditelj zacijelo imate na umu nekoliko stvari:

 ?   Hoće li moje dijete uživati u učenju instrumenta?

 ?   Može li on uopće savladati učenje glazbala u ovoj dobi?

 ?   Je li uopće pametno (sa svim ostalim obvezama) staviti ovo na njegova ramena?

 ?   Gdje uopće dobiti odgovarajući instrument? (Da - mnoga glazbala NISU prikladna za djecu predškolskog uzrasta.)

Ako sam pogodio - ova pitanja muče i Vas, dragi roditelju... Ovim člankom poslužit ćemo Vas praktičnim odgovorima kao na pladnju... Usput, ako ste roditelj starijeg djeteta koje već pohađa glazbenu školu, dobro će Vam doći ekskluzivni katalog za glazbene škole. Možete ga pronaći ovdje.

Prije nego što nastavimo, dozvolite da se predstavim...

Moje ime je Davor i već sam 6 godina dio ekipe glazbene trgovine Music Max, a glazbene instrumente proučavam praktički cijeli svoj život.

Ipak, glavni razlog zašto pišem ovaj članak je taj što sam i ja otac nadobudnog djeteta, i sam sam se bavio sličnim problemima.

Zato Vam mogu dati svoje mišljenje o glazbenim instrumentima za predškolsku djecu, kako s profesionalnog, tako i s roditeljskog stajališta.

Kako ne bismo gubili vrijeme, predlažem da se prvo dotaknemo najvažnijeg pitanja.

Je li pametno da predškolci sviraju glazbene instrumente?

Mišljenja roditelja su, naravno, podijeljena i to je sasvim normalno. I sam sam u početku bio u sličnoj situaciji, jer svi žele najbolje za svoje dijete...

Nakon razgovora sa svojim glazbenim kolegama, koji su mi rekli da su njihova djeca koja uče instrument pokazala i radost i dobar odnos prema samom instrumentu, kao i razumijevanje glazbe, te da bez problema postižu dobre rezultate u školi, naravno da sam odlučio da to želim omogućiti i svojoj djeci.

Međutim…

Kao zagovornik struke, odgovore na svoja pitanja također sam potražio i u stručnoj literaturi, i pronašao mnoge dobre osobine koje dijete može usvojiti svirajući instrument.

Dakle, u ovom sam članku za Vas prikupio sedam osobina za koje vjerujem da Vas mogu uvjeriti da svom djetetu pružite nešto tako lijepo kao što je vlastiti glazbeni instrument...

7 dobrih osobina koje djeca usvajaju svirajući glazbeni instrument...

U ovom trenutku svakako treba naglasiti da je dijete na prvom mjestu. Svako novo iskustvo koje pružamo djetetu prilika je za njegov rast i razvoj.

Djetinjstvo je razdoblje u kojem se grade fizički, mentalni i emocionalni temelji koji će pružiti podršku djetetu kasnije u životu.

Jedan od najljepših poklona koje svom djetetu možete dati kao roditelj svakako je glazba.

U tu svrhu, dijete treba od malih nogu poticati na slušanje različitih glazbenih stilova.

Iako se možda nećete složiti, nema ništa loše u tome ako kuhinjski pribor postane glazbeni instrument kojim će dijete izražavati osjećaje dok sluša glazbu.

Na taj način dijete razvija svoju maštu i kreativnost.

Kasnije se, naravno, "lonci i posude" mogu zamijeniti bubnjevima ili bilo kojim drugim instrumentom koji će djetetu prirasti srcu.

Kroz povijest možemo pronaći mnoštvo dokaza o pozitivnom učinku glazbe na djetetov razvoj, kao i u suvremenim istraživanjima koja potvrđuju činjenicu da dječja glazbena iskustva doprinose cjelovitom razvoju osobnosti koja traje cijeli život.

Iz tog razloga sam za Vas na jednom mjestu sastavio 7 pozitivnih efekata sviranja glazbenog instrumenta koji se meni čine izvanrednim!

Počnimo…

#1: Motoričke sposobnosti

Tijekom sviranja glazbenog instrumenta, koordinacija između očiju i ruku (kod nekih instrumenata i nogu) stalno se poboljšava vježbanjem. Istraživanja su pokazala da djeca jačaju svoje motoričke sposobnosti svirajući instrument na sličan način kao i u raznim sportskim aktivnostima.

Naravno, uz motoričke sposobnosti, razvija se i...

#2: Koncentracija

Pri učenju sviranja instrumenta potrebna je koncentracija, jer će se dijete morati dulje vrijeme usredotočiti na određenu aktivnost. Na taj će način uz pomoć veće koncentracije moći uspješno obavljati i druge školske i svakodnevne zadatke.

Na taj se način također ojačava i...

#3: Pamćenje

Glazba djecu uči učinkovitom stvaranju, te prikupljanju i pohranjivanju informacija, što je izvrsna vježba za mozak.

Dijete će zapamtiti koje žice ili tipke odgovaraju notama i kako svirati akorde s određenim položajima ruku.

Sve će mu se to isplatiti i u školi!

Ako spojimo koncentraciju i pamćenje, koji se nadograđuju tijekom učenja i vježbanja glazbenog instrumenta, također dolazimo i do...

#4: Bistriji um

Glazbene aktivnosti i kreativni proces s instrumentom potiču mozak na poboljšanje moždane strukture stvaranjem novih neuronskih veza.

Ili, jednostavnim jezikom…

Dijete će početi puno brže razmišljati u zadanim situacijama i na taj će način kreativno rješavati probleme.

#5: Strpljenje

Budući da je za vježbanje tehnike sviranja potrebna vježba i napor, potrebno je i strpljenje. Vježbajući i svirajući neki instrument, Vaše će dijete steći veću razinu strpljenja, što će mu koristiti u životu, jer ništa "ne pada s neba".

Uz sve to, ne smijemo zaboraviti da se djeca mogu zajedno družiti i stvarati dok sviraju neki glazbeni instrument.

#6: Socijalne vještine

Sviranje glazbenog instrumenta izvrsna je samostalna aktivnost, ali istovremeno i način na koji se djeca mogu družiti, stvarati i na taj način usvojiti zdrave društvene odnose i navike!

Na taj način poboljšava se radost sviranja i poštovanje vršnjaka s kojima će vaše dijete stvarati.

Lijepo, zar ne?

Sve već spomenute dobre osobine koje dijete može steći sviranjem ili pjevanjem, naravno utječu i na djetetovu sliku o sebi, pa ćemo se toga dotaknuti u posljednjoj točki...

#7: Samopouzdanje

Pohvala roditelja ili učitelja glazbe, dok napreduje u sviranju instrumenta koji mu je prirastao srcu, zasigurno će djetetu izmamiti osmijeh na lice.

Najveće samopouzdanje u životu dijete će ostvariti kad s oduševljenjem utvrdi da se njegova radost u sviranju instrumenta očituje u napretku i beskrajnom izražavanju kroz glazbu.

Sjajno!

Sviranje instrumenta stvaran je doprinos razvoju osobnosti...

Ipak, lagao bih kad bih rekao da je dovoljno djetetu kupiti instrument i "gotova priča", daleko od toga.

U sljedećoj točki dotaknut ćemo se vrlo važne teme, jer sviranje instrumenta također se može pretvoriti i u noćnu moru...

Koliko kvalitetna moraju biti glazbala za djecu predškolske dobi?

Glavni problem koji se pojavljuje je taj što se roditelji najčešće obraćaju trgovinama koje u osnovi nisu glazbene trgovine i tek se povremeno na njihovim policama pronađu "instrumenti" po izuzetno niskim cijenama...

Logično - najjeftiniji su, i Vi kao roditelj samo želite testirati hoće li se instrument uopće svidjeti Vašem djetetu.

Problem je, međutim, što to nije instrument već igračka, i s njim dijete neće imati dobre uvjete za učenje i napredovanje, te također može brzo odustati i dobiti otpor prema instrumentu...

A što ako bih vam rekao da pravi instrumenti za djecu predškolske dobi uopće nisu skupi?

Zaista!

Ako znate na što trebate paziti, za svoje dijete možete dobiti izvrstan instrument s kojim će zavoljeti glazbu, a Vaš novčanik neće biti opljačkan.

Ali da bih Vam olakšao posao i pretraživanje, upravo TO sam pripremio za Vas u posljednjoj točki!

TOP 7 glazbala za predškolsku djecu…

Na temelju svog iskustva, u ovom sam trenutku za Vas odabrao 7 sjajnih instrumenata, s kojima nećete "zakoračiti u tamu", a na kraju članka imam iznenađenje i za Vas!

Dakle, počnimo…

#1:    Za najmlađe glazbene entuzijaste koji tek ulaze u svijet glazbe i još uvijek traže svoj omiljeni instrument, FLIGHT FPS-10 SET UDARALJKI izvrstan je izbor.

Set uključuje 10 glazbenih instrumenata u šarenom stilu, a to su:

● metalofon (odličan za učenje tonova i poboljšanje sluha)
● bubanj s opnom (tamburin) (za ritmički užitak)
● 1 par zvečki (maracas)
● 1 par kastanjeta
● 1 par činela za prste
● guiro
● 2 egg shakera
● triangl
● blok
● štapić sa zvončićima (jinglestick)

To znači da Vaše dijete dobiva 10 instrumenata s kojima zabava može započeti, a uz to cijela obitelj može stvarati ili konstruktivno provoditi vrijeme s prijateljima. "Keč" je u tome da Vaš novčanik neće pretrpjeti veće posljedice, jer je set izuzetno povoljan. Također je opremljen i torbom za nošenje...

#2:    Za djecu koja već pokazuju želju i entuzijazam za glazbenom školom, CASIO SA77 MINI KLAVIJATURA izvrstan je izbor za upoznavanje tonova i učenje, što omogućuje 100 različitih zvukova i 50 ritmova. Zajedno s 10 pjesama, izvrsna je za vježbu, a Vašem će djetetu dobro doći kasnije u glazbenoj školi, bez obzira hoće li postati virtuoz na klaviru ili bilo kojem drugom glazbalu.

#3:    Ukoliko ste spremni izdvojiti malo više, imamo izuzetno atraktivnu klavijaturu CASIO LK-S250 sa svjetlećim tipkama (https://musicmax.hr/p30081hr/), koja osim što ima tipke standardne veličine, sadrži i mnogo više zvukova i ritmova...

Međutim, ono što mi se posebno sviđa je to što ima izvrstan program za učenje, jer se proces učenja odvija se na takav način da tipke koje treba svirati u pjesmi zasvijetle!

Proces učenja s ovom klavijaturom je izuzetno brz, kreativan i zanimljiv! Klavijatura se razlikuje od jeftinijih modela po tome što ima dinamičke tipke.

#4:    Za sve ljubitelje gitare i buduće gitarske virtuoze, nudimo klasične gitare ALMIRES C-15, koje se mogu naći u različitim veličinama (4/4, 3/4, 1/2) i stoga su pogodne za sve one koji će uskoro početi pohađati glazbenu školu, kao i za one koji pokazuju interes za sviranje.

Cijena i kvaliteta ovih gitara u odličnom su odnosu, tako da će dijete dobiti pravi instrument, a Vaš novčanik neće patiti...

(Za predškolce preporučujemo: https://musicmax.hr/p29832hr/ )

#5:    Ako je Vaše dijete ljubitelj rocka, imamo i izvrsnu električnu gitaru manje veličine, koja je prikladna za djecu i uistinu je prava električna gitara. FLIGHT EST11 MINI prava je električna gitara, veličine ¾, koja će zasigurno nadahnuti Vaše dijete da zasvira s veseljem i krene u osvajanje popularnih skladbi.

#6:    Sopran ukulele VESTON KUS100 u crnoj ili crvenoj boji je simpatični model ukulelea po vrlo atraktivnoj cijeni. Budući da je ukulele zaista praktičan i lagan instrument za početak sviranja, odličan je izbor za najmlađe.

Dopustite mi da kažem da jednim prstom možete uhvatiti čak 3 akorda odjednom. Zbog prirode instrumenta i prihvatljive cijene, zaista je izvrstan izbor za prvi instrument...

Ukoliko ste spremni ipak izdvojiti malo više za ukulele, tu je i naš najprodavaniji model FLIGHT NUS 310, gdje je omjer cijene i kvalitete zaista sjajan!

Možda ne znate...

Flight je slovenski brend, i pod njega spada i Veston. Cjelokupni razvoj i marketing instrumenata i pribora za glazbene instrumente odvija se u Sloveniji, što je sjajno!

#7:    VONYX SPJ-PA910 savršen je za svakoga tko želi zapjevati uz svoje omiljene pjesme i razviti svoj pjevački glas.

Naime, riječ je o izuzetno povoljnom karaoke sustavu koji za svoju cijenu nudi maksimalno uživanje u glazbi za cijelu obitelj.

Zvučni sustav također se može napajati baterijom i sadrži bežični ručni mikrofon i daljinski upravljač za bežično upravljanje svim funkcijama.

Pjesme možete reproducirati putem Bluetootha, SD kartice, USB sticka ili bilo kojeg vanjskog audio uređaja.

Dijete će razvijati svoje pjevanje uz svoje omiljene pjesme kao prava pjevačka zvijezda!

Vjerujem da ćete među ovim prijedlozima definitivno naći rješenje koje će Vašem djetetu donijeti zadovoljstvo i radost u muziciranju...

Gdje nabaviti glazbala za predškolsku djecu?

Nije nužno, ali toplo Vam preporučujem da se zaustavite u našoj poslovnici sa svojim budućim glazbenikom, jer ćemo Vas rado savjetovati i Vaše će dijete na licu mjesta moći isprobati i pronaći svoj omiljeni instrument.

Znate...

Najbolji instrument ne postoji, najbolji je onaj koji u potpunosti odgovara željama i potrebama Vašeg djeteta...

Sretni smo što Vam možemo pomoći da ga pronađete!

Dakle, budući da smo na kraju i pročitali ste cijeli članak, za Vas imamo poseban poklon

Kako bi kupnja instrumenta za Vaše dijete bila što manje stresna, nadam se da Vam je pomogao ovaj članak, a istodobno sam i "povukao za rukav" našeg šefa Bogdana koji Vam je odobrio 10% popusta na sve proizvode spomenute u članku.

Sve što trebate učiniti je kod dolaska u trgovinu napomenuti da ste pročitali ovaj članak i popust će biti Vaš!

Ukoliko instrument naručujete putem interneta, unesite kod za popust: DIJETE10.

Kako ne biste morali "scrollati" članak prema gore, zalijepio sam sve prethodne poveznice:

FLIGHT FPS-10 set udaraljki

CASIO SA77 mini klavijatura

CASIO LKS250 klavijatura

ALMIRES C-15 klasična gitara ½

FLIGHT EST11 MINI električna gitara

VESTON KUS100RD ukulele

FLIGHT NUS310 ukulele

VONYX SPJ-PA910 karaoke set

S radošću opremamo mlade glazbenike!

Želim Vam veselo muziciranje i vidimo se uskoro,

Davor, Music Max team


Napiši komentar

Napomena: HTML nije preveden!

Povezani proizvodi

FLIGHT NUS310 NAT sopran ukulele

FLIGHT NUS310 NAT sopran ukulele

FLIGHT NUS310 - Bestseller! Ako tek ulazite u svijet ukulelea, ovo je model za Vas! Malen po veličini, velik po zvuku! Lagan, cjenovno pristupačan in..

59,00€ 62,11€ 47,20€

CASIO SA77 mini klavijatura

CASIO SA77 mini klavijatura

Originalne upute za upotrebu na hrvatskom jeziku dobivate samo uz Casio klavijature kupljene kod ovlaštenih prodavača u Hrvatskoj! CASIO SA-77 je ide..

75,00€ 78,95€ 60,00€

FLIGHT FPS-10 set udaraljki

FLIGHT FPS-10 set udaraljki

FLIGHT FPS-10 je 10-dijelni set različitih udaraljki, prikladan za djecu i mlade. U setu se nalaze: Guiro Marakas (par) Kastanjete (par) Metalo..

52,00€ 54,74€ 41,60€

CASIO LK-S250 klavijatura

CASIO LK-S250 klavijatura

Sa CASIO LK-S250 možete uživati u glazbi gdje god poželite! Kompaktnog je dizajna koji uključuje zaobljene rubove i kutove, što ga čini sigurno prijen..

218,99€ 230,52€ 175,19€

VESTON KUS100 RD sopran ukulele

VESTON KUS100 RD sopran ukulele

VESTON KUS100RD je sopran ukulele, namijenjen prvenstveno početnicima, ali i onima sa više glazbenog znanja, ovaj put u crvenoj boji, kako bi Vaše svi..

26,00€ 27,37€ 20,80€

E-novosti

* Email:

Ime:

Molimo izaberite vašu grupu interesa

Područja interesa (izaberite jedno ili više)::